diumenge, 19 de desembre del 2021

ANY 2021: PORTEN COSES, PORTEN COSES....

 Aquest any el director del pessebre de la Plaça de sant Jaume, en Jordi Darder, em va demanar que volia un pessebre per a un aparador d'una botiga, ja que el pessebre que estava dissenyant per fer a la Plaça s'escaparia dels contorns físics d'aquesta per escampar-se pels carrers del voltant, en forma de siluetes als balcons i interpretacions del pessebre en algunes botigues.

Vaig pensar en fer una fantasia de Nadal, en la que el protagonista és un infant que al so de la tradicional nadala "Els reis de l'Orient...." se li apareixen els Reis a la taula de la cuina de casa seva i ell es queda embadalit. 

Pensava en la realitat tant diferent que viuen els infants, i els grans també, a l'hora de projectar les seves il·lusions. "Què vols que et portin els Reis?" aquesta pregunta que tantes vegades ens han fet i que tantes vegades fem, té una resposta molt diferent depenent dels barris, depenent de les situacions socials, familiars, esconòmiques...

L'infant d'aquest pessebre (en una figura de Montse Santander) assegut en la taula d'una cuina humil, pensa en les coses que vol que li portin els Reis, s'il.lusiona, com ho fem tots en allò que ens pot fer una mica més feliços. 

Es pot veure a l'antiga cereria del carrer del Bisbe, de Barcelona fins al dia de Reis.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada