diumenge, 3 de desembre del 2017

ANY 2017: US ANUNCIO UNA BONA NOVA

Foto: Cesc Benavent

Els evangelis de la infància de Jesús, són uns relats construïts amb una clara intencionalitat simbòlica. És per això que al llarg de la història han estat interpretats per artistes i creadors i per això mateix també podem interpretar i transportar aquests relats a la nostra realitat contemporània.

L'evangelista Lluc vol que els primers en conèixer la notícia del naixement de Jesús siguin uns pastors  que vivien al ras i de nit es rellevaven per guardar el seu ramat. No és casual l'elecció d'aquests primers destinataris del missatge diví.

Els pastors, en aquell context, eren menyspreats per ser considerats gent impura, poc social, poc religiosa, no anaven mai al temple i es passaven el dia entre animals. Aquells pastors, diu Lluc, són els primers en rebre la bona noticia del Naixement de Jesús.

Traspassar aquest relat al nostre temps ens pot portar a identificar els pastors amb el col.lectiu de senegalesos que fan venda ambulant. La gent més pobre, més senzilla, més rebutjada sovint són els més atents a missatges d'esperança.

Els espais públics no són neutres. El soterrani de la Plaça de Catalunya és un espai de trànsit per a moltes persones, però també és un espai de refugi per al senegalesos mentre es relleven per vetllar les seves pertinences, allò que els ajuda a subsistir. Els refugis són espais de protecció i esperança. Aquest any he volgut que un àngel que porta bones noticies els visiti en el seu refugi



Foto: Cesc Benavent

Les figures me les ha fet la Lupe Soto, que va interpretar perfectament el meu projecte i me les ha enviat des de Nigrán, Galícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada